tweede stuk

Een terugblik op twee mooie Open Tuinen dagen 2018

We hebben twee ontzettend leuke Open tuinen dagen gehad, met heel mooi weer en heel, heel veel!! bezoekers.

Zaterdag waren Roelofarendsveen, Oude Wetering en Vriezekoop aan de Beurt met 12 tuinen. Er was veel verscheidenheid en variatie in de tuinen, en vanwege het thema "Moestuinieren" natuurlijk ook een paar moestuinen er bij. Het was erg druk in de tuinen en we hebben veel leuke reacties gehad.
Het beginpunt van de route was bij groencentrum "de Veense Bukker" veel mensen van buiten zetten hun auto hier neer en fietsten een leuke Route langs de tuinen. In samenwerking met de gemeente konden we dit jaar een leuke actie organiseren, iedere bezoeker kreeg een stempelkaart voor vier stempels als de kaart wol was en er vier tuinen waren bezocht kon je hem bij "de Veense Bukker" inleveren voor een kleine fruitboom of een moestuin pakket. Hier waren de bezoekers erg enthousiast over en er is goed gebruik van gemaakt.

Zondag hebben Nieuwe Wetering en Rijpwetering van 11 tuinen de hekken geopend, ook deze dag mooi weer een weer heel veel bezoekers, bij sommige tuinen gemiddeld tussen de 150 en 200. Hier waren ook een paar leden van de Fuchsia vereniging bij die graag een keer hun tuinen wilden laten zien. Ook deze mensen waren heel enthousiast oven de Gezelligheid en het grote aantal bezoekers, de meeste bezoekers waren ook oprecht ge├»nteresseerd in wat de eigenaren over hun hobby konden vertellen.

De tuinen waren allemaal verschillend, over het algemeen goed verzorgd en vaak een lust voor het oog, maar vooral het enthousiasme en plezier die de eigenaren uitstraalde werkte heel inspirerend.

Wij van Groei en Bloei zijn heel tevreden met het resultaat, en danken alle tuinbezitters voor hun medewerking, want zonder jullie inzet geen Open Tuinen.

Bunga Raya - Blik op de Tuin no. 863
In het Brabantse land - Blik op de Tuin no. 862